Ribe - Den historiske by

Forestil jer at blive viet i Nordens ældste by, som emmer af historie i de brostensbelagte gader med de kønne og farvestrålende middelalderhuse skulder ved skulder i bymidten.
 

Ribes middelaldercentrum med kringlede gader og smukke bygninger er det oplagte valg til et romantisk bryllup. Rammerne omkring et borgerligt bryllup i Ribe er ganske enestående.
 

Det Gamle Rådhus i Ribe er Danmarks ældste. Det er opført før 1496 og blev fra 1708 anvendt som byens rådhus, hvor der indtil 2007 blev holdt byrådsmøder. I den gamle Borgersal og i gangene hænger en samling portrætter af 1600-1900 årenes lens- og amtsmænd.


Vi gør opmærksom på at der er et trin,  ved indgangen og indenfor. Kontakt os meget gerne hvis I har spørgsmål til denne. 

Læs mere om Det Gamle Rådhus i Ribe her

Bryllup nytårsaftensdag på Det Gamle Rådhus

Bryllup nytårsaftensdag på Det Gamle Rådhus

 

Bliv gift i Nordens ældste by

Toppede brosten, skæve bygninger og smuk natur - Ribe har det hele

Selve vielsen foregår i Borgersalen i Det Gamle Rådhus, som er mere end 500 år gammel. Den smukke sal giver en højtidelig stemning, mens levende lys, friske blomster og vores veloplagte giftefogeder skaber en intim og hyggelig stemning. I Borgersalen er der plads til cirka 60 siddende gæster, så I er velkomne til at byde familie og venner med til vielsen.

 

Mulighed for at nyde et glas efter vielsen

Hvis I ønsker at nyde et glas efter vielsen, kan det naturligvis sagtens lade sig gøre. For en sikkerheds skyld må I meget gerne spørge på Vielseskontoret eller personalet, når I ankommer til Det Gamle Rådhus, så vi kan sikre, at lokalet er ledigt. Hvis I ved det på forhånd, må I meget gerne oplyse os om, hvor mange gæster I forventer.

Vær opmærksom på, at I selv skal medbringe glas, drikkevarer mv.

 

Læs mere her “Retssalen” i Det Gamle Rådhus.

 

Nogle dage kan der kan være mange vielser, og derfor er det desværre kun muligt at benytte lokalet i 10-15 minutter. Skal festen vare lidt længere, vil Destination Vadehavskysten meget gerne hjælpe jer med at finde fine lokaler til jeres reception.

 

Der er også mulighed for at afholde reception i Retssalen. Kontakt Vielseskontoret og hør mere om jeres muligheder på vielse@esbjergkommune.dk 

 

Læs mere her om “Retssalen” i Det Gamle Rådhus.


Det Gamle Rådhus ligger kun 100 meter fra Ribe Domkirke, som er en af Danmarks smukkeste middelalderdomkirker.


Foto: Fejr jeres særlige dag på det gamle Rådhus

Fejr jeres særlige dag på Det Gamle Rådhus

 

Få steder kan man opleve så meget historie og storhed på samme sted som i Ribe. Derfor er det også det oplagte sted at tilbringe dagene omkring jeres vielse. Ud over de klassiske turistattraktioner som Ribe Domkirke og Ribe Vikingecenter indbyder Ribe også til en række forskellige mad- og kulturfestivaler hvert år.

 

I Nationalpark Vadehavet kan I opleve det enestående dyre- og fugleliv ved kysten eksempelvis Sort Sol.

Hvis I ønsker at komme ud at bevæge jer, er der i løbet af året mange muligheder for blandt andet at komme på østerssafari.

 

Turistkontoret i Ribe hjælper jer gerne med gode råd og booking af overnatning og arrangementer i byen.

Destination Vadehavskysten kan I finde kontaktoplysninger og læse meget mere om, hvad I kan opleve i byen.

 

Ribe


I Ribe ligger 1300 års historie for jeres fødder og følger jer overalt. 


Ophold og indkøb i Ribe

 

I finder smukke og historiske hoteller og en bred vifte af idylliske bed and breakfast muligheder i byen. Ønsker I at fejre jeres vielse i Ribe, er der også rige muligheder for det. Ribe har adskillige gode spisesteder både i og uden for bymidten.

 

I middelalderbyen findes mange spændende specialbutikker og unikke forretninger, hvor I har mulighed for at finde spændende gaver, blomster og måske vielsesringene. 

God fornøjelse.

 

Ribe

 

Jeres vielse finder sted på

Jeres vielse finder sted på

Det Gamle Rådhus

Von Støckens Plads

6760 Ribe

 

Fredage kl. 09.40 - 12.40
Lørdage i lige uger kl. 10.00 - 12.30

Vielse i det fri eller på et særligt sted?

 

Bryllup på stranden, i haven eller måske til søs? Jeres vielse kan naturligvis foregå, præcis hvor og hvornår I ønsker det.

Læs mere

For at blive gift er der nogle betingelser, som skal være opfyldt, inden vielsen kan finde sted.

Læs mere